bedrijf

Voerwaarts BV is een jong bedrijf dat zich richt op nichemarkten voor diervoeders. In 2012 is Voerwaarts BV opgericht door Rob Nieuwenhuis en August Offenberg. Beide zijn van huis uit met varkens opgegroeid. Rob heeft meer dan twintig jaar ervaring in de mengvoederindustrie met als specialisatie de zeugenhouderij. De belangrijkste markten voor Voerwaarts BV zijn biggenvoeders en voeders voor hobbymatig gehouden dieren. Rob is het gezicht en aanspreekpunt van  Voerwaarts biggenvoer.

Fabriek
Voerwaarts BV beschikt over een productielocatie in Sinderen in de Achterhoek. Deze locatie is voor mengvoederbegrippen kleinschalig en flexibel qua inrichting en daarmee ideaal voor hoogwaardige voeders en specialiteiten.

De fabriek beschikt over drie persen waar koud wordt geperst, zonder stoom. Dit is voor de productie van voeders voor jonge dieren een absoluut voordeel. In 2013 is de fabriek uitgebreid met de installatie van een verkruimelaar zodat aan de specialisatie ‘biggenvoeders’ nog beter invulling kon worden gegeven. Naast voeders in meel- en kruimelvorm, kan Voerwaarts BV ook korrels en brokken persen in de volgende diameters: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 6mm en 10mm.

In 2016 is een nieuwe bulkverlading geplaatst waardoor we meer gereedproduct kunnen bufferen en sneller een vrachtauto kunnen laden. In 2017 is een nieuwe afzaklijn met stapelrobot geplaatst voor het zakgoed. In 2018 is de microdosering van zuivelkernen voor de biggenvoeders geautomatiseerd.