Voerwaarts biggenvoer


Onderscheidend biggenvoer
De fabriek van Voerwaarts in Sinderen in de Achterhoek is speciaal ingericht voor biggenvoer. Bij de ontwikkeling en productie van hoogwaardige biggenvoeders gelden andere uitgangspunten dan bij de productie van vleesvarkensvoer of zeugenvoer. Bij biggenvoer geldt dat de kwaliteit van het voer bepalend is voor een probleemloze opname zonder verteringsproblemen. Zeker in de fase voor en net na het spenen is de juiste kwaliteit en samenstelling bepalend voor de gezondheid en de groei van de dieren. 
Voerwaarts BV heeft in haar fabriek focus op biggenvoeders en heeft uitsluitend topkwaliteit granen in huis van een constante kwaliteit. Dit graan is altijd van dezelfde oorsprong en wordt dubbel gereinigd. Van nature heeft het graan een hoog hectolitergewicht.
In onze fabriek produceren we biggenvoer in meel, kruimel, korrel of een combinatie hiervan. Er wordt koud geperst, zonder stoom, zodat de eiwitten in tact blijven en goed verteerd kunnen worden. Deels wordt gebruikt gemaakt van ontsloten granen, zodat het zetmeel in de biggenvoeders wel een verhitting heeft gehad. 

Focus op de biggenopfok
Binnen Voerwaarts BV is Rob Nieuwenhuis het aanspreekpunt voor u als zeugenhouder. Rob heeft vele jaren ervaring als nutritionist en stalnutritionist en is met zijn passie voor de varkenshouderij een graag gezien gesprekspartner in de stal.
De speerpunten waar we met onze voeders en begeleiding op focussen zijn;
- Uitval na spenen ≤ 1,5%
- Optimale groei
- Hoge darmgezondheid <=> laag medicijngebruik
- Goede uniformiteit van de biggen <=> maximaal aantal verkoopbare kwaliteitsbiggen.

Bulk of zakgoed
Voerwaarts biggenmelk, biggenvoer en zeugensupplementen in zakgoed zijn via deze site direct te bestellen – ook als u nog niet eerder zaken met ons gedaan heeft!
Voor levering van biggenvoer in bulk, brengen we uiteraard eerst graag een bezoek aan uw bedrijf. Afhankelijk van de gezondheidsstatus van uw biggen, de genetica en uw fokkerijdoelen kan Rob Nieuwenhuis de best passende samenstelling adviseren.

Assortiment biggenvoeders
Wij werken overwegend met maatwerk voer passend bij uw bedrijf. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Brijvoer of zelfmenger
Wij hebben ruime ervaring in aanvullende biggenvoeders die kunnen worden ingezet op bedrijven die zelf voer mengen of met brijvoer bij de biggen werken. Rob Nieuwenhuis is ervaren brijnutritionist. Het aanvullende voer wordt optimaal afgestemd om de prodcucten die u zelf verwerkt.

Levering via ABZ Diervoeding
Voerwaarts BV is een volledig zelfstandig bedrijf. U kunt biggenvoeders rechtstreeks bij Voerwaarts BV afnemen. Daarnaast zijn al onze biggenvoeders en zeugensupplementen binnen Nederland ook via ABZ Diervoeding verkrijgbaar.  

 
Duitsland
In de grensstreek van Nederland met Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zijn onze biggenvoeders verkrijgbaar via Remmer Agrar GmbH